Over mij

Wil je mijn hulp? Dan gaan we samen aan de slag.

Mijn naam is Barbara Vuister en ik behoor tot de hoogst opgeleide hondeninstructeurs- en gedragstherapeuten van Nederland. Mijn jarenlange ervaring met honden heeft geleid tot een vooruitstrevende en onderscheidende visie, waarin gelijkwaardigheid centraal staat. Ben je bereid te gaan kijken naar waar de relatie met je hond op gebaseerd is? Dan wordt het samenleven met je hond ècht Samen Leven.

jaar ervaring

hondenopleidingen gevolgd

cursisten begeleid

eigen pups opgevoed

Mijn achtergrond

Al sinds mijn dertiende spelen honden een belangrijke rol in mijn leven. Toen er eindelijk een schapendoes in ons gezin kwam, hij heette Pjotr, leefde ik helemaal op. Van een introvert, verlegen meisje werd ik heel open en levenslustig. Pjotr wees mij de weg, zoals al mijn veertien honden me hebben gevormd tot wie ik nu ben. Of laat ik het zo zeggen: Ik heb mijn leven gevormd naar de honden om mij heen. Want toen ik uit mijn ouderlijk huis vertrok om te studeren aan de Kunstacademie, besefte ik al snel dat dat niet mijn pad was. Voortaan zou alles om honden draaien.

Aan mijn CV kun je zien dat ik veel relevante opleidingen heb gevolgd. Vanaf 1999 heb ik mijn eigen hondenschool. Ook heb ik meerdere nesten Border Collies grootgebracht. De rode draad door mijn carrière is het bij elkaar brengen van hond en mens. Het is mijn passie om mensen iets te leren over honden. En hoe ze samen gelukkig kunnen zijn. Ik ben er trots op dat ik deze kennis via dit mooie bedrijf al ruim 25 jaar kan uitdragen.

Mijn leven deel ik met Sil, Daantje en Guusje (Markiesjes), Switch (Chihuahua) en Sen (Australian Shepherd). Ik vind het heerlijk om hen om me heen te hebben.

“Zullen we samen gaan spelen, ontdekken, leren, beleven en elkaar gaan begrijpen.”

Barbara Vuister

Hondeninstructeur & Gedragstherapeut, Hondenschool Breda

Een greep uit mijn opleidingen

Kynologisch Instructeur
Kynologische Gedragstherapeut
Aspirant Gedragskeurmeester
Spiegel-Trainer
Holistische Gedragstherapeut
ActiviteitenCoach
Puppy- en puberhond expert

Over mij

Ik ben…

dol op mijn honden en graag in hun gezelschap

erg gedreven in dingen die mij interesseren

perfectionistisch maar daarin ook relativerend

iemand die snel schakelt en verbanden ziet

to the point, ook in mijn vraagstellingen

graag in rust en balans (al lukt me dat niet altijd)

altijd op zoek naar meer kennis en antwoorden

creatief

graag in de natuur of strand om met mijn honden te wandelen

het liefst in gezelschap van hondenmensen

iemand met oog voor detail, met name voor het gedrag

me bewust van dingen die er nog meer zijn

Heb je een vraag over de begeleidingstrajecten en hoe ik jou verder kan helpen bij de opvoeding en ontwikkeling van je hond?

Reviews van baasjes

De cursus heb ik als heel fijn ervaren. Ik heb de informatie gekregen waar ik naar opzoek was. Ik heb daarnaast dingen geleerd over het gedrag van Lizzy maar ook het effect van mijn gedrag. Ben mij nu meer bewust van signalen die ik eerst onbewust uitzond. En probeer meer te kijken waar het gedrag van Lizzy vandaan komt om te zien waar het vandaan komt. Om zo meer aan te sluiten aan haar behoefte. Zowel in lastige situatie als leuke. We zijn nu meer een team, meer in verbinding met elkaar. Verder heel veel tips gehad. Echt een hele leuke cursus als je meer wilt ontdekken over het gedrag van je hond in de pubertijd.
Diana

Zowel bij deze cursus als de cursus die ik met Tigo heb gedaan als puppy heb ik zo ontzettend veel geleerd en dat heeft mij en denk vooral Tigo al zoveel gebracht. Als ik zie hoe hij nu met dingen omgaat ten opzichte van toen hij net bij mij was, echt een wereld van verschil en dit had ik niet alleen gekund door te weinig kennis. In veel situaties is hij nu zoveel relaxter en ik houd ook gewoon rekening met wat hij wel en niet prettig vindt. Van zijn pubertijd merk ik op het moment vrij weinig meer, heeft al lang geen vervelend, bijtend, in kleding hangend gedrag meer gehad.
Nathalie

Manier van les geven is rustig en prettig. Duidelijke instructie en oefeningen. De cursus heeft aan onze verwachtingen voldaan omdat we een beetje waren blijven hangen in de puppy-fase, waarin Jippe zelf mocht ontdekken. We hebben onze gestelde doelen min of meer bereikt, maar wat belangrijker is dat we Jippe beter hebben leren kennen en begrijpen in deze fase van haar leven. Deze cursus geeft een goed inzicht in het brein en gedrag van een puberhond (er is hoop).
Anita

10 GRATIS PUPPY WEETJES

Schrijf je hier in en ontvang

10 GRATIS PUPPY WEETJES

met veel tips voor jouw pup.

Ik wil 10 gratis puppy weetjes