Workshops

Speuren

In deze workshop wordt je meegenomen in de geurbelevingswereld van de hond. Lijkt het je ook zo leuk om van je hond een echte speurhond te maken? Dat is heel eenvoudig en kan al bij jonge pups aangeleerd worden! Je krijgt aanwijzingen hoe je zelf heel eenvoudig een spoortje voor je hond kan leggen. En je leert je hond om het gelopen spoor van jou te gaan volgen. Een kwartiertje speuren geeft je hond een heel voldaan en moe gevoel. En het geeft jullie beiden heel veel plezier. En je kunt daarna meteen ook thuis aan de slag kunt. Hoe leuk is dat?

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Balans

Door het laten doen van verschillende oefeningen kun je je hond beter bewust maken van zijn lijf. Het vergroot zijn zelfvertrouwen waardoor je hond vrijer worden in het dagelijks leven of in de activiteiten die hij misschien spannend vindt. Deze zelfbeheersing is goed voor de geestelijke ontwikkeling waardoor kan hij ook groeien in zijn mentale bewustzijn. En het vergroot de coördinatie en bouwt spierkracht op, belangrijk om zich beter te kunnen bewegen. Eigenlijk is deze vorm van beweging een must voor elke opgroeiende hond. En kun je je hond hierin, met de aanwijzingen uit de les, ook heel goed thuis begeleiden.

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Bosles

Deze workshop wordt in het bos of park gegeven. En gaan we op zoek naar leuke elementen uit de omgeving die voor de hond een spelelement kunnen zijn. Hierbij ga je leren kijken vanuit het perspectief van je hond. Hierdoor kun je meer aandacht krijgen voor dingen die de hond interessant vindt. Het kan het een uitdaging zijn om zijn wereld ook echt samen mee te gaan beleven, door bijvoorbeeld samen door het water te lopen, een zandbergje op te klimmen of ergens onderdoor te kruipen. Deze vorm van jullie belevingswereld samen ontdekken is super leuk!

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Sociale les

Een hond wordt sociaalvaardig geboren. Toch moet je hem in zijn verdere leven wel begeleiden in zijn omgang met andere honden. Een ontmoeting met een andere hond doe je namelijk niet ‘zomaar even’. Omdat zijn wereld vol met honden is, is het fijn te weten hoe je hem in dergelijke ontmoetingen begeleidt. Je leert hoe je signalen en spelgedrag van je hond kunt herkennen en op welk moment je zou moeten bijsturen. Voor de hond wil je dat dit een fijne en ontspannen ervaring is. Het is dan fijn dat hij dit een veilige setting kan leren.

Alleen toegankelijk voor pups tot 20 weken die al meegedaan hebben met het individuele begeleidingstraject.