Workshops

Samen Zoeken
De hond neemt heel veel informatie op via zijn neus om zich zijn wereld eigen te maken. In deze workshop ontdek je hoe belangrijk het reukorgaan van de hond is. En leer je hoe je voor dit natuurlijke gedrag ruimte kunt creëren of kunt faciliteren. Je  zal verbaasd zijn om te zien hoe een pup zijn wereld heel goed kan verkennen en zich eigen kan maken met zijn neus. In deze workshop wordt je meegenomen in de geurbelevingswereld van de hond.

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Samen Hond en Kind
Als een hond in een gezin met kinderen komt wonen, is het belangrijk dat er goed wordt aangesloten op de behoeftes van de hond. In deze workshop leren de kinderen mee te kijken met de hond. Om aandacht te hebben voor de aandacht van de hond. Om samen op onderzoek te gaan en hoe de non-verbale taal van de hond is. Ook worden er ideeën aangereikt hoe ze voor de hond iets waardevols kunnen toevoegen. Dan creëer je voorwaarden voor een interessant leven van de hond samen met de kinderen.

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Samen in Balans
Een pup is van zichzelf al lichaamsbewust. En hij kan dit behouden als hij hierin gefaciliteerd blijft worden. Daarom gaan we in deze workshop in een natuurlijke omgeving kijken hoe hij dit doet. En krijg je inzichten wat je nog meer kunt aanbieden zodat hij zich hierin verder kan ontwikkelen. Hierdoor kan hij ook groeien in zijn mentale bewustzijn (cognitie). Hij is dan in staat zijn eigen vragen te stellen en de antwoorden te vinden over de wereld om hem heen .

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Samen Spel
Samen spelen is boeiend en leerzaam. Vaak denken we vanuit gecultiveerde spelmogelijkheden zoals speeltje, denkspelletjes of behendigheid. Maar hoe boeiend kan het zijn om er samen op uit te gaan. Tijdens dit avontuur ga je naar spelmogelijkheden zoeken en kan je leren aansluiten bij zijn wereld en hij bij die van jou. Hoe kun je bijvoorbeeld samen een zandberg oplopen, of samen ergens onderdoor kruipen. Zodat je samen jezelf kunt zijn. Hoe leuk is dat!

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Samen Beleven
Deze workshop wordt in het bos of park gegeven. Hierbij ga je de wereld van de hond vanuit zijn perspectief leren bekijken. Hierdoor kun je meer aandacht krijgen voor dingen die de hond interessant vindt. En leer je zelf ook weer te kijken naar de dingen om je heen. Het kan een uitdaging zijn om zijn wereld ook echt mee te gaan beleven, door bijvoorbeeld samen door het water te lopen. Deze vorm van jullie belevingswereld samen ontdekken is heel boeiend.

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Samen Ontmoeten
Een hond wordt sociaalvaardig en cognitief geboren. Omdat zijn wereld vol met honden is, is het fijn te weten hoe je hem in dergelijke ontmoetingen begeleidt. Een ontmoeting met een andere hond doe je namelijk niet ‘zomaar even’. Voor de hond wil je dat dit een fijne en ontspannen ervaring is. In een veilige setting leer je aan te sluiten op zijn mogelijkheden en keuzes die hij hierin wil maken.

Alleen toegankelijk voor pups tot 6 maanden die al meegedaan hebben met het individuele begeleidingstraject. Kosten: 4 wekelijkse sessies van 30-45 minuten: € 100,-

Samen Luisteren
In deze begeleiding leer je hoe honden (harde) geluiden zoals vuurwerk en onweer kunnen ervaren. Hoe je kunt herkennen welke signalen de hond laat zien als hij iets spannend vindt. We gaan kijken hoe een hond nieuwsgierig kan zijn naar geluiden. Je krijgt inzicht hoe je hem hierin ruimte kan geven om dit te onderzoeken en te ontdekken. En leer jij hierop aan te sluiten en een omgeving te creëren zodat de hond zich hierin ontspannen en veilig kan blijven voelen.

€ 180,- voor 1 theorie- en 2 praktijkbegeleidingen

Samen bij de dierenarts
Veel honden vinden de omgeving bij een dierenarts lastig en ervaren medische handelingen als eng en stressvol. Dit heeft er vaak mee te maken dat er voor de hond op dat moment geen keuzemogelijkheden meer zijn. Door hierin inzicht te krijgen en te leren aan te sluiten op zijn behoeftes kan je mogelijkheden creëren waar hij zich veilig voelt. Je leert in deze situaties ruimte te blijven maken voor de beleving van de hond.

Kosten: € 60,- voor 45 minuten

Op alle cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Onze privacy verklaring.