Gedragstherapie

Probleemgedrag bij honden bestaat niet. Maar er kan wel gedrag bij je hond zijn waar je niet blij (meer) mee bent. En dat kan je dagelijkse leven behoorlijk ontwrichten. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat hij agressie vertoont naar andere honden waardoor je niet meer ontspannen met hem op straat kunt lopen. Of maakt hij dingen in huis kapot wanneer hij alleen is. Of hij blaft de hele dag waardoor je last kunt krijgen met de buren.

Gedrag is een uiting van emoties. Een hond heeft eigen (genetische) eigenschappen, behoeftes, leerervaringen, of soms trauma’s. Soms zijn oorzaken van het gedrag ook niet te herleiden.

Ik begeleid je vanuit een holistische benadering, wat betekent dat ik naar de hond in zijn geheel kijk. We gaan kijken naar de mogelijkheden voor jou en de hond. Ik ga je inzicht geven om dit gedrag beter te begrijpen zodat je snapt waarom hij zich zo gedraagt. Je gaat leren om met hem mee te bewegen, aandacht te hebben voor zijn eigen beleving. En leer je hoe je kunt inspelen op de wereld om hem heen zodat hij op zijn eigen tempo weer met dingen kan omgaan. Dat geeft hem vertrouwen. En dan komt er ruimte om in balans te zijn. Dan kun je weer samen genieten en ontspannen.  Het is altijd een mooi en waardevol traject!

Huisbezoek
Mijn begeleiding vindt bij je thuis plaats, zodat de hond in zijn eigen leefomgeving kan blijven. Indien het nodig is voor het gedrag, kunnen we voor een andere locatie kiezen. Voor mijn huisbezoek stuur ik je een uitgebreid vragenformulier zodat ik al meer achtergrondinformatie heb als ik kom.

Kosten: € 175,- huisbezoek  en telefonische evaluatie (voor het huisbezoek wordt € 0,40/km gerekend).

Door te kiezen voor een gediplomeerd gedragstherapeut weet je dat je te maken hebt met iemand die bij een erkende opleiding is opgeleid.

 

 

Inschrijfformulier Gedragstherapie


Ja, Inschrijving verplicht mij tot betaling cursusgeld*
Ja, ik ga akkoord met de Alg. Voorwaarden*

* U ontvangt binnen maximaal 48 uur antwoord van ons. Mocht je binnen 48 uur geen antwoord hebben ontvangen controleer dan je spambox/ongewenste berichten of neem telefonisch contact met ons op.