Gedragstherapie

Samen Begrijpen:
Probleemgedrag bij honden bestaat niet. Wel kan er gedrag bij de hond zijn waar je niet blij (meer) mee bent. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat hij agressie vertoont naar andere honden. Of maakt hij dingen in huis kapot wanneer hij alleen is. Of hij blaft de hele dag waardoor je last kunt krijgen met de buren. En we willen dat vervelende gedrag dan graag weer ‘afleren. Maar zo werkt het eigenlijk niet. Dan gaan we voorbij aan zijn werkelijke behoeftes.

Gedrag is een uiting van zijn emoties. Een hond is een levend wezen, met zijn eigen (genetische) eigenschappen, behoeftes, leerervaringen, emoties, stressgevoeligheid, of soms trauma’s. Deze eigenschappen zijn niet zomaar te besturen en we kunnen er helaas geen controle over nemen. Hoe graag we misschien zouden willen.

Ik begeleid je vanuit een holistische benadering, dat betekent dat ik naar de hond in zijn geheel kijk. En gaan we kijken naar de mogelijkheden voor jou en de hond. Ik ga je kennis geven om dit gedrag te gaan begrijpen, waarom hij zich zo gedraagt en leer je zijn taal te herkennen. Je gaat leren met hem mee te bewegen, aandacht te hebben voor zijn beleving. Leren hoe je hem keuzevrijheid kan geven, hoe hij op zijn eigen tempo weer dingen mag leren. Je leert hoe hij weer meer cognitief kan zijn en hoe je beter kunt inspelen op de wereld om hem heen. Hij kan dingen dan weer beter begrijpen wat vertrouwen geeft. En dan is er weer ruimte om in balans te komen.  Dan kun je samen gaan genieten van de momenten die goed gaan. Maar ook accepteren van kleine beperkingen die er misschien altijd zullen blijven en kun je je (maatschappelijke) verwachtingen bijstellen. Je voelt weer liefde en compassie voor wie hij is en kun je zeggen: ‘wij zijn vrienden!”. Het is altijd een mooi en waardevol traject!

De begeleiding vindt bij je thuis plaats, zodat de hond in zijn eigen veilige leefomgeving kan blijven. Indien nodig voor het gedrag kunnen we voor een andere locatie kiezen op voorwaarde dat de hond dit aan kan. Voor het huisbezoek stuur ik je een vragenformulier zodat ik al wat achtergrondinformatie heb.

Kosten: € 175,- huisbezoek  en telefonische evaluatie (voor het huisbezoek wordt € 0,40/km gerekend). Hierna is er nog mogelijkheid om 4 individuele lessen te volgen om het geleerde nog beter te gaan doorleven (zie onder cursussen).

Door te kiezen voor een gediplomeerd gedragstherapeut weet je dat je te maken hebt met iemand die bij een erkende opleiding is opgeleid.

 

Inschrijfformulier Gedragstherapie


Ja, Inschrijving verplicht mij tot betaling cursusgeld*
Ja, ik ga akkoord met de Alg. Voorwaarden*

* U ontvangt binnen maximaal 48 uur antwoord van ons. Mocht je binnen 48 uur geen antwoord hebben ontvangen controleer dan je spambox/ongewenste berichten of neem telefonisch contact met ons op.