Cursussen

Alleen individuele begeleiding

Ik geef alleen individuele begeleiding zodat er alle aandacht is voor jou en je pup. Want elke pup (maar ook elk mens daarbij) heeft zijn eigen behoeftes en vragen. Je wilt nu vooral bezig zijn met het opbouwen van vertrouwen en het aangaan van de verbinding met jou . En dat kan alleen in een veilige omgeving. Daarom vindt de begeleiding plaats in een rustige setting zonder afleiding of interactie van andere honden. De pup kan dan op zijn eigen tempo ontdekken, leren en schakelen. Ik zie dan ontspannen pups die rustig liggen, rond kijken en of wat rondsnuffelen...….Vanuit mijn holistische opleidingen begeleid ik je vanuit deze visie, wat betekent dat ik naar de hond in zijn geheel kijk.

Het idee dat je je pup moet socialiseren op andere honden maakt dat er vaak gekozen wordt voor groepslessen. Dat lijkt een goede keuze maar meestal blijkt deze setting voor de meeste pups veel te hoog gegrepen. Door de vele afleidingen die er daar zijn leert je pup niet dat wat je zou willen (als hij daar überhaupt nog wel open staat). En juist dan zie je druk en gestrest gedrag zoals piepen, blaffen, in de lijn of handen bijten, (veel) plassen of ontlasten etc. Daarom ben ik na 25 jaar gestopt met het geven van groepslessen. Het voelde voor mij niet meer goed. Zakelijk wel, maar vanuit mijn hart voor honden niet meer.

Daarom wel ontmoeting-sessies met andere pups

Toch snap ik dat je je pup ook een sociale omgang met andere pups wilt leren. Daarom organiseer ik af en toe ontmoetingssessies met andere pups (leeftijd van 10-20 weken). We zijn dan niet bezig met de reguliere lesstof maar alleen met het onderlinge gedrag. In een veilige en ontspannen setting leer je kijken naar dit onderlinge gedrag en hoe je je pup hierin kunt begeleiden.

De lessen

Een lesblok omvat 4 individuele lessen en is meestal voldoende om de omgang met je pup te leren begrijpen.

De lessen duren 45 minuten; dit is meer dan genoeg voor een (jonge) hond.

De 4 lessen worden wekelijks gegeven op dinsdag en woensdag tussen 10.00-14.00 uur, afhankelijk van mijn agenda.

Als locatie wordt gekozen voor de hondenschool, naastliggende park of directe omgeving daarvan (zoals de Kinderboerderij). Indien de pup nog heel jong is (<10 weken) of de hond laat gedrag zien wat specifiek thuis plaatsvindt, kan er ook aan huis lesgegeven worden.

Wil je na deze 4 lessen nog meer begeleiding, dan kun je aansluitend altijd kiezen voor een 2e lesblok van 4 lessen.

Elke puppy-klant ontvangt een uitgebreid e-book met adviezen en interessante artikelen over de begeleiding van je pup.

 

Waarom alleen overdag les?
Hondenlessen vinden vaak ’s avonds plaats. Dat lijkt logisch in ons hectisch bestaan. Maar voor een hond, en zéker voor een pup, is dat helemaal niet zo logisch. Een opgroeiende hond heeft veel slaap nodig. Na een dag vol nieuwe ervaringen wil je hem rust geven. Dan is het fijn dat hij zich op een lekker plekje kan terugtrekken. Daarom ben ik een groot voorstander van begeleiding overdag. Dan heb je een belangrijke randvoorwaarde voor een ontspannen pup. Inderdaad, het vraagt wat flexibiliteit van je. Maar een klein uurtje in de week, dat moet toch lukken?

Puppy Cursus - Individuele begeleiding (voor pups van 8 weken tot 6 maanden).

In deze begeleiding krijg je inzichten hoe je je pup, als hij er aan toe is, het vertrouwen in het alleen-zijn kan gaan geven. Je gaat snappen hoe een pup het besef heeft dat hij zijn behoeftes niet in huis doet. Ook leer je op welke manier je de nieuwe wereld aan de puppy kan introduceren. En hij daardoor ontspannen met je mee naar buiten kan gaan. Verder leer je hoe je pup ontmoetingen met mensen kan aangaan. En gaan we kijken hoe zijn belevingswereld is, hoe je daar op aan kunt sluiten of deze kunt faciliteren. Soms gaan we ook naar andere locaties zoals de park of bos.

Bijten in handen, opspringen, eten van de straat en bijvoorbeeld bijten in de lijn zijn allemaal herkenbare gedragingen van een pup. Het is fijn te snappen waarom hij dit doet, en hoe je hier mee om kunt gaan. Ontmoetingen met vreemde honden is onoverkomelijk en daarom leer je hoe je dit begeleidt. Verder leer je hoe je puppy heel ontspannen aan een lijn kan meelopen. En hoe je in contact met de pup kunt blijven als hij los van de lijn is. Kortom, een goede leerbasis voor je nieuwe huisgenoot.

Kosten € 210,- voor 4 lessen. Bij huisbezoek wordt € 0,40/km gerekend.

Puber Cursus - Individuele Begeleiding  (voor jonge honden van 6 - 24 maanden).

De pup is nu in zijn puberteit gekomen.  Onder invloed van zijn hormonen kun je ander gedrag gaan zien. Je pup die voorheen misschien nog gemakkelijk en rustig was, kan nu plots in een doerak veranderen. Hij kan meer op onderzoek gaan en ook zijn gedrag ten opzichte van andere honden veranderen. Pubergedrag bij honden wordt vaak erg onderschat. Op veel hondenscholen is er te weinig gerichte aandacht voor of er wordt gezegd: ‘het komt vanzelf goed’. Toch zitten veel mensen in deze fase van hun hond met de handen in het haar. En redt je het met alleen deze adviezen niet. Ook zijn puberhonden de grootste groep honden die herplaatst wordt. Dat is heel jammer en meestal niet nodig.

Om je puberhond te begeleiden is er meer nodig dan hem wat basisoefeningen of spelletjes te leren. Er is een gericht en speciaal opvoedingsplan nodig. Je krijgt adviezen en handvaten hoe jij je hond in deze lastige levensfase kunt begeleiden. Kernwoorden hierin zijn geduld, inzicht, meebewegen, kaderen, veiligheid, balans, verbinding en plezier.

Kosten € 210,- voor 4 lessen (bij huisbezoek wordt € 0,40/km gerekend).

Hier-kom Cursus - Individuele begeleiding 

Het kan een hele uitdaging zijn om de hond los van de lijn te gaan laten. Het liefst zie je dat hij bij je in de buurt blijft. Als hij wat ouder wordt, zo rond zijn puberteit, vergroot hij zijn nieuwsgierigheid en gaat dan zijn omgevingsterrein uitbreiden. Hij snuffelt wat meer op afstand rond of gaat eens kijken bij nieuwe dingen. Wij denken dan dat hij niet meer ‘luistert’. Door dit proces te snappen, kun je hierop aansluiten. In deze begeleiding ga je je hond leren dat jij ook nog interessant bent, ondanks alle afleidingen die er nu voor hem zijn. Jij gaat leren kijken naar waar zijn aandacht naar uit gaat als hij meer ruimte krijgt, zodat je daar goed op kunt inspelen. En je hond gaat leren dat het juist leuk is om weer bij je te komen. Dan kun je hem vanuit vertrouwen deze ruimte gaan geven. Hoe mooi is dat! Soms is een lange lijn van 10 meter nog nodig als ‘save-tool’.

Kosten: € 180,- voor 3 lessen

 

Help, mijn hond is een ADHD-er!

Onze dagen zijn vaak volgepland; we hebben regelmatig haast en ook van onze hond verwachten we dat hij in dit tempo meegaat. Toch lukt dit heel veel honden niet meer en deze raken gestrest. Blaffen naar voorbijgangers of honden op straat, trekken aan- of bijten in de lijn, druk gedrag in huis of onstuimig gedrag naar je bezoek zijn kenmerken van een hond die niet meer in staat is om tot rust te komen. In deze anti-stress begeleiding krijg je inzicht in dit proces. Leer je hoe je gedrag kunt herkennen, hoe je kunt aansluiten op je hond en hem hierin kunt begeleiden.  Daardoor kan je hond weer meer ontspannen.

Kosten: € 240,- voor 4 lessen inclusief uitgebreide handleiding (bij huisbezoek wordt € 0,40/km gerekend).

Op alle cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Onze privacy verklaring.