Cursussen

Overdag leren

Hondentraining vindt vaak ’s avonds plaats. Dat lijkt logisch in ons hectisch bestaan. Maar voor een hond, en zéker voor een pup, is dat helemaal niet logisch. Een opgroeiende hond heeft veel slaap nodig. Na een dag vol nieuwe ervaringen wil je je hond rust geven, dan hoort ‘ie in zijn mandje te liggen. Daarom is De HondenONTmoeting een groot voorstander van overdag trainen. Dan heb je een ontspannen, leergierige pup. Inderdaad, het vraagt wat flexibiliteit van je. Maar een uurtje in de week, dat moet toch lukken?

Over de cursussen

Het thema in de lessen bij De HondenONTmoeting is 'samen'.
Het uitgangspunt van alle cursussen is je hond te gaan begeleiden vanuit zijn natuurlijke behoeften. Hierbij werk je vanuit liefde, begrip, respect en wederzijds vertrouwen. De lessen duren 45 minuten; dit is de maximale spanningsboog van een jonge hond. De groepsgrootte bestaat uit 3-6 cursisten.

Samen als VIP (1 op 1 begeleiding)
Trainen in een groep heeft voordelen, maar er kunnen heel goede redenen zijn om voor privébegeleiding te kiezen. We kunnen dan maatwerk leveren en het leerproces gaat doorgaans veel sneller door de onverdeelde aandacht. Je hond leert ook gemakkelijker zonder afleiding van andere honden. Misschien vindt je het ook gewoon prettiger om in privacy te trainen; het hele gezin kan dan meedoen in de begeleiding. Bovendien staan je eigen wensen centraal in deze begeleiding.

Kosten € 240 voor 4 lessen (bij eventueel huisbezoek is dat excl. € 0,38/km). Vervolgtraject € 200 voor 4 lessen

Bij uitzondering kan er ook 1 losse les worden gevolgd, bijvoorbeeld als aanvulling op de lessen. Kosten € 60,- voor 1 les van 45 min. (bij eventueel huisbezoek is dat excl. € 0,38/km)

Samen Binden
(Pre-Puppy Cursus, voor pups van 8-13 wk.). Het thema in deze lessen is ‘Verbinding”.

Je puppy is nog maar net bij je in huis. Tijdens deze lessen leert je op welke manier je de verbinding met je pup aan kunt gaan en hoe je hem hierin zo aangenaam mogelijk begeleidt........

Samen Leren
(Puppy Cursus, voor pups van 13 wk -5 mnd). Het thema in deze cursus is ‘Leren”.

Je pup zit nu in een fase waarin leren gemakkelijk gaat. Je gaat leren hoe je je pup kunt gaan begrijpen. Dan heb je inzicht waarom je pup ...........

Samen Groeien
(Puber Cursus, voor pups vanaf 6 mnd). Het thema in deze cursus is “Groeien”.

Je pup is nu in zijn puberteit gekomen. Onder invloed van zijn hormonen kan hij zich anders gaan gedragen. Dingen die je hem hebt aangeleerd lijken vergeten......

Samen Zijn
(Volwassen Cursus, na de Puber Cursus)

Het thema in deze cursus is “Samen”.

Je hebt nu al een hele band met je hond opgebouwd. Je leert hoe je deze band verder kunt optimaliseren. En wat je nog meer uit je relatie kan halen om samen dat perfect team te worden. Daarbij is het een uitdaging om te gaan kijken je gestelde grenzen eens los te laten en vooral dingen te doen die voor jou kloppen in plaats van wat er vanuit vaak vaste overtuigingen wordt beweerd. Hoe leuk is het om met je hond “out of the box”  te gaan denken en handelen.

Kosten: € 150,- voor 10 lessen

Samen Komen
(Hier-Kom Cursus)

Het ‘hier-komen’ is het allerbelangrijkste dat je je pup wilt leren. Toch blijkt dit in de praktijk nog best lastig. Zeker op het moment dat je hond in zijn puberteit komt, blijkt hij gemakkelijker zijn eigen plan te trekken. Hij komt dan liever als hij uitgesnuffeld of gespeeld is. In deze cursus bouwen we het ‘hier komen’ opnieuw op en leer je je hond een nieuw signaal aan die krachtig wordt neergezet. Dus minder focus op de omgeving, en meer focus op jou. Hoe mooi is dat!

Kosten: € 90,- voor 6 lessen

Uniek in Nederland!

Samen Plus - Uniek in Nederland!
(voor ouderen (55+) met hun hond)

We leven gezonder, eten steeds bewuster en realiseren ons dat ook beweging je jong en fit houdt. Veel ‘ouderen’ kiezen daarom voor een hond die hen stimuleert om er lekker op uit te blijven gaan. Hoe leuk is het dan om mensen met deze zelfde passie te treffen? Je leert hoe je ontspannen met je hond kunt lopen, zonder dat hij aan de lijn trekt. En hoe je hem actief houdt, zonder dat je zelf een ‘marathonloper’ hoeft te zijn?

Kosten: € 120,- voor 8 lessen

Samen Zen
(Stress-Reductie programma; 1 op 1 begeleiding)

Onze dagen zijn vaak volgepland; we hebben regelmatig haast en ook van onze hond verwachten we dat hij in dit tempo meegaat. Toch lukt dit heel veel honden niet en deze raken gestrest. Blaffen naar voorbijgangers of honden op straat, trekken aan- of bijten in de lijn, druk gedrag in huis of onstuimig gedrag naar je bezoek zijn kenmerken van een gestreste hond. In dit individuele anti-stress programma krijg je inzicht in dit gedrag en leer je in te spelen op zijn specifieke behoeften zodat hij weer meer kan ontspannen (en jij dan natuurlijk ook weer).

Kosten: € 200 voor 4 lessen (bij huisbezoek is dat excl. € 0,38/km)

Op alle cursussen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.